Mangel på tekstere er årsaken til at NRK nå varsler ustabil teksting mellom klokka 10 og 17 på NRK2 i sommer. I en e-post til Hørselshemmeds Landsforbund (HLF) skriver Teksteredaksjonen i NRK:

"Vi må dessverre melde at vi har utfordringer med å bemanne alle direktesendingene våre i sommer. Fra 5. juli vil derfor seerne innimellom oppleve at sendingene på NRK2 på dagtid de nærmeste ukene er uten direktetekst. Vi beklager dette sterkt og gjør vårt ytterste for at publikum skal bli minst mulig berørt av dette".

Ustabil juli

Reidun Martol, redaksjonsleder i NRKs Teksteredaksjon, opplyser til Din Hørsel at seerne må regne med ustabil direkteteksting i hele juli.

- Enkelte dager kan det bety at det ikke er tekst i én time, andre dager i flere timer. Men de fleste dager er det ikke noe problem i det hele tatt. Vi jobber kontinuerlig med å få på plass bemanning, skriver Martol i en e-post. Hun opplyser videre at tekstingen går som normalt på NRK1 i hele sommer og at avdelingen ikke har hatt bemanningsproblemer siden pandemien. 

Les også: Nå ruller NRK ut direkteteksting også på internett

Les også: Slik får du fram tekstingen på TV