Preparatet Relixen Oli ble første gang lansert på markedet for to år siden. Der ble man lovet at oljen vil vekke døde hårceller til live og gi 100 prosent hørsel innen 28 dager.

Nå er annonsøren på ferde igjen i enklte nettaviser og i sosial medier, med det samme budskapet og de samme fiktive personene. HLF og Din Hørsel har fått flere henvendeler fra medlemmer som har blitt fristet til å bestille produktet, og som fort finner ut at dette er ren svindel.

Sist høst anmeldte HLF annonsøren til Oslo politikammer, men anmeldelsen ble etter kort tid henlagt.

HLFs råd er holde seg langt unna dette svindel-preparatet. Har man først bestilt det, er oppfordringen å benytte den lovmessige angrefristen på 14 dager som et første forsøk på å få pengene tilbake.  

-Vi reagerer med avsky, kommenterte HLFs generalsekretær Henrik Peersen da Din Hørsel og dinhorsel.no første gang omtale svindelproduktet i januar i 2020. 

All tilgjengelig medisinsk forsikning slår fast at døde hårceller ikke kan gjenopplives. Annonsen viste til fiktive personer som både sto bak produktet og som lovpriste "vidundermedisinen". Annonsen inneholdt ingen produktopplysninger, slik loven krever. Legemiddelverket og Forbrukertilsynet konkluderte henholdsvis med at produktet ikke kan selges lovlig i Norge, og "at dette er for godt til å være sant".

Du kan lese hele artikkelen her.