Nye tekniske løsninger og apper gjør det både vanligere og lettere for brukere selv å gjøre endringer og tilpasninger av lyden i høreapparatene sine.

Kunstig intelligens

Widex har, ifølge en pressemelding, som det første selskapet i verden utviklet er høreapparat som benytter maskinopplæringsteknologi - kunstig intelligens - i nåtid. Dette gjør at høreapparatbrukeren selv kan finne frem til ønsket lydbilde når de automatiske funksjonene i høreapparatet ikke gir den foretrukne lydopplevelsen. 

Ved hjelp av en app på smarttelefonen og maskinopplæringsteknologi kan apparatet lære direkte av brukerens input, og dermed kontinuerlig tilpasse seg til den enkeltes lydpreferanse. Disse endringene kan gjøres uansett hvor og i hvilket lydmiljø man befinner seg i. 

Husker endringer

Produsentens andre nyhet, det nye Evoke høreapparat, vil analysere intuitivt 11 ulike lydmiljøer som brukeren oppholder seg i, og prioritere de viktigste lydkildene ved hjelp av Fluid Sound Analysator. Når apparatet registrerer at brukeren gjør en volumendring i et av de 11 lydmiljøene, husker høreapparetet det til en annen gang. Hørepparatene "lærer" automatisk av brukerens preferanser i de ulike lydmiljøene og gir forslag som matcher brukerens individuelle behov, ifølge pressemeldingen fra Widex.