Kongehuset delte mandag nyheten om at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit overtar beskytterskapene som prinsesse Märtha Louise frasa seg i fjor. Bakgrunnen var at hun ikke lenger skulle utføre offisielle oppgaver for Kongehuset, deriblant beskytterskapet for HLF.

Sentralstyret i HLF vedtok senere å videreføre ordningen med kongelig beskytterskap for organisasjonen. Nå er det bestemt at kronprins Haakon blir HLFs nye beskytter.

Stolt og glad

HLFs generalsekretær Inger Helene Venås mottok nyheten fra Kongehuset med stor glede mandag morgen:

- Vi er glade og stolte over at Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon vil være med å sette søkelys på denne viktige saken som angår så mange, sier Venås.

Gjelder for fem år

Kongehusets nettsider viser at kronprins Haakon også har overtatt beskytterskapene for Norges Døveforbund og Ridderrennet etter prinsesse Märtha Louise. Kronprinsesse Mette-Marit har overtatt beskytterskapene for Norsk Revmatikerforbund og Vivil-lekene.

Ordningen med kongelig beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet. Kronprinsens beskytterskap vil i første omgang gjelde frem til 31. desember 2025.