Det er Hegres kone Leona som har fått tilbud om og takket ja til et tre års jobbengasjement i Singapore, på en såkalt expat-kontrakt som gir økonomisk rom for å ta med mann og barn. Så i slutten av september pakker Mia på tre og et halvt år og foreldrene snippsekken og reiser til øystaten på sydspissen av Malayahalvøya i Sørøst-Asia. 

Leit, men forståelig

HLFs forbundsleder Morten Buan sier det er trist og leit at Anders Hegre slutter som generalsekretær, men at han godt forstår hans beslutning.

-Det er leit at han slutter. Anders har vært utrolig fin å jobbe sammen med, og han har gjort en utrolig bra jobb med å drive organisasjonen fremover til der vi er i dag. Men samtidig har jeg stor forståelse for at han griper denne muligheten, det er jo ikke hver dag man får slike sjanser.

Etter sommeren vil HLFs sentralstyre starte arbeidet med å finne Hegres etterfølger. 

-Vi vil gå ut i en åpen prosess og søke bredt for å finne vår nye generalsekretær. Vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å finne riktig person, så første jobb blir å utnevne en midlertidig generalsekretær som er på plass før Hegre drar østover, sier Morten Buan.

Et eventyr

Også Anders Hegre medgir at det er vemodig å forlate HLF.

-Det har vært et eventyr å jobbe i HLF. Vi ligger godt an på alle områder. Vi har en moderne organisasjon som er godt rustet for de utfordringene vi står overfor. Vi har oppnådd mange viktige resultater de siste årene. Vi har god økonomi, og vi har en organisasjon som jobber godt sammen i alle ledd. Så jeg ser lyst på fremtiden både for HLF og for HLF Briskeby. Jeg sier som Ole Einar Bjørndalen; det står ikke på motivasjonen.

Den avtroppende generalsekretæren kan se tilbake på ganske nøyaktig 20 år i HLFs tjeneste. Han startet som informasjonssjef og redaktør av Din Hørsel 3. oktober 1998. Senere har han hatt ledende stillinger innen marked, kommunikasjon og interessepolitikk. Han ble assisterende generalsekretær under Geir Lippestad i 2009, fungerende generalsekretær fra 2011 og ansatt som generalsekretær i 2012.

Once in a lifetime

Hegre innrømmer at han hadde litt nerver da han skulle fortelle sentralstyret og sekretariatet at han skulle slutte.

-Jeg er utrolig glad for den støtten og forståelsen jeg har fått begge steder. Det varmer. 

-Men når det er sagt, er dette en mulighet jeg sannsynligvis bare får én gang i livet. Jeg ser frem til tre år i en av verdens mest spennende byer, hvor jeg nå får enda bedre tid til å pleie familielivet. For meg er dette en once in a lifetime-situasjon jeg rett og slett ikke kunne takke nei til, sier Anders Hegre.