Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

FØLELSESSNAKK.Foreldre med hørselshemmede barn bør bruke tid på å snakke om følelser. Ordrike samtaler og variert språk kan gi barna bedre sosiale ferdigheter. Illustrasjonsfoto. Colourbox

Snakk med barna om følelser

Å snakke om følelser styrker barns sosiale ferdigheter og selvforståelse. For hørselshemmede barn er det ekstra viktige med ordrike samtaler.

ULOVLIG. Det er ulovlig diskriminering å nekte førerhund på treningssentre, slår Diskrimineringsnemnda fast. Foto. NTB

Treningssenter felt for diskriminering

Treningskjeden Spenst Norge er felt i Diskrimineringsnemnda for å ha nektet en blind og sterkt hørselshemmet kvinne å ha med førerhund på trening. Uakseptabelt, mener HLF.

FELLES MÅL. Sentrale personer i arbeidet for en bedre hørselsomsorg. Fra venstre HLFs generalsekretær Inger Helene Venås, statssekretær Ellen Rønning-Arnesen i Helse- og omsorgsdepartementet og HLFs forbundsleder Bjørg Kampestuen Berntzen. Foto. Tor Slette Johansen

-Vi skal levere på hørsel!

Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen i Helse- og omsorgsdepartementet lovet på sin side å levere på hørsel, mens Nav-direktør Hans Christian Holte innrømmet at de i dag ikke er gode nok.

TALETRENING. Foreldre spiller er viktig rolle i utviklingen av talespråket til barn med nedsatt hørsel. Foto. Colourbox

Fire av fem barn har stor nytte av taletrening

84 prosent av barn med nedsatt hørsel oppnår like godt talespråk som andre barn på samme alder, med hjelp av auditiv verbal trening (AVT), viser en dansk undersøkelse. I Norge tilbyr nå Rikshospitalet denne opptreningen.

REGISTER-SIRI. Flere hørselsregistre er viktig for å få en bedre hørselsomsorg i Norge, mener Siri Wennberg, som er administrativ sjef for det nye Hørselsregisteret for barn. Et tilsvarende kvalitetsregister for voksne hørselshemmede er hennes neste

Siri vil sikre barnas fremtid

Nevn ordene barn, hørsel og register og du får garantert Siri Wennberg på banen. I flere år har hun jobbet hardt for sitt hjertebarn. Nå er «fødselen» endelig over.

FAKTA. En ny kartlegging i HLF-regi skal bidra til å til å få frem fakta om og peke på behov for tjenester og tilrettelagt undervisning for hørselshemmede elever i videregående skole. Foto. Colourbox

Unge elevers hørsel kartlegges

HLF Utvikling er nå i gang med en større kartlegging av hvilke behov for tjenester og tilrettelagt undervisning hørselshemmede elever i videregående opplæring vil ha i framtiden.

STØY. Ny forskning viser at det er en klar sammenheng mellom tinnitus og trafikkstøy. Foto. Colourbox

Trafikkstøy gir tinnitus

Danske forskere har nå påvist at det er en sammenheng mellom tinnitus og trafikkstøyen du hører  i hjemmet ditt.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen