Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Bilde av smilende ung dame med høreappart fotografert fra siden

Rekordstøtte til hørsel

Stiftelsen Dam gir over 25 millioner kroner i prosjektstøtte til hørselsfeltet. Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) får nesten halvparten av summen.

FRIVILLIG: Sindre Falk får ikke en øre fra NRK for å sitte i brukerrådet – utgiftene hans er det HLF som betaler. (Arkivfoto: Stein Brimi)

HLF må betale for å hjelpe NRK

Sindre Falk må flytte arbeidsdagene for å gi NRK råd om hørsel. HLF betaler reiseutgiftene for at Falk skal kunne være med i NRKs brukerråd. NRK dekker ingenting.

Massevis av fargerike høreapparater formet som et spørsmålstegn

Hvilket høreapparat er best?

Savner du tester som kan fortelle deg hva som er det ultimate høreapparat? Les hvorfor slike tester er vanskelig å gjennomføre. 

ALVORLIG. Høyreleder Erna Solberg fikk høre om de alvorlige konsekvensene av lang ventetid av HLFs forbundsleder Bjørg Kampestuen-Berntzen, generalsekretær Inger Helene Venås og kampanjefilmdeltaker Erik Johannessen. Foto: Tor Slette Johansen

Erna Solberg: En vekker!

Høyres leder og statsministerkandidat Erna Solberg fikk seg en vekker da hun fikk se og høre om uendelig lang ventetid for tilpasning av høreapparater.

Smilende mann med hvit hjelm står foran en gul gravemaskin

Joar måtte kjempe for jobbdrømmen

Fordi han var døv, lot ikke fylkeskommunen ham gå Vg2 Anleggsteknikk. Men Joar Jordalen (23) nektet å gi opp drømmen om å bli maskinfører og «lurte» systemet.

Fire personer sietter ved siden av hverandre foran komitemedlemmene i Helse- og omsorgskomiteen.

Ba politikerne løfte hørselsfeltet

Klart budskap fra Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) under høring på Stortinget: Hørsel må prioriteres i ny Nasjonal helse- og samhandlingsplan. 

Dame med hestehale sitter bøyd foran en tegning med en PC i bakgrunn.

Bodil tegner høretrøbbel

Morens hørsel inspirerer tegneserieskaper Bodil Revhaug. Hun tegner misforståelser og «hverdagsdrama» som både hun og moren kan smile av.

Eldre ektepar sitter ansikt til ansikt og drikker kaffe ved et bord.

Er du en god lagspiller?

Hvordan er det å leve med hørselstap, og hvordan er det å være nærperson? Å stille hverandre slike spørsmål kan gi gode samtaler.

ANLEGG. Fremdeles er det i bygg og anlegg at flest får støyskader. Manglende bruk av hørselvern er viktige stikkord. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Hørselstap stopper når støyen stopper

Når det er slutt på støyen, så blir ikke hørselsskaden verre. Stami-forsker Lisa Aarhus har gode nyheter til deg som har fått en støyskade på arbeid.