Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

SLUTT. Prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger ha noen offisielle oppgaver for Kongehuset, og avslutter sine beskytterskap. Foto. NTB

Avslutter beskytterskap

Prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger utføre offisielle oppgaver for Kongehuset, og har gitt beskjed til Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) at hun med det avslutter sitt beskytterskap.

TREDJE GANG. Amanda Wentworth snakker til Stortingets familie- og kulturkomite for tredje gang på åtte år om hørselshemmedes inkludering i kulturlivet. Her sammen med HLFs politiske rådgiver Øydis Lebiko.

Alle gode ting er tre?

Amanda Wentworth (18) ber nå for tredje gang Stortingets familie- og kulturkomite om å ta inkludering av hørselshemmede i kulturlivet på alvor.

EKSTRA STREVSOMT. Hørselshemmede unge møter et system som hverken har kunnskap om hørsel eller tilrettelegging, viser ny studie om deres møte med psykiske helsehjelp. Illustrasjonsfoto. Colourbox

Strever for å få psykisk hjelp

Når unge med hørselsnedsettelse strever psykisk, får de en ekstra byrde med på kjøpet: De må lære opp hjelperne både med tilrettelegging og med å forstå hva det innebærer å være hørselshemmet.

SANNTID. Snart kan det bli mulig å lese en sms-melding mens den skrives. Foto. Colourbox

Sms-meldinger «på direkten»

Norge kan bli det tredje landet i verden som innfører sms-teksting i sanntid, noe som betyr at mottakeren kan lese meldingen mens du skriver.

MER TIL TOLKING. Finansminister Trygve Slagsvold Vedums og regjeringen styrker tolketjenesten i sitt forslag til statsbudsjett for neste år. Foto. NTB

Mye bra – litt bekymret

HLFs generalsekretær Inger Helene Venås sier mye er bra i statsbudsjettet, men er bekymret for hørselshjelperordningen.

Inger Helene Venås, HØT, 37 prosent

Enda en utredning om CRPD

Det går for sakte, er HLFs dom over at regjeringen vil innhente en juridisk ekspertutredning før den vil innlemme FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) i norsk lov. 

SKJERPER KRAVENE. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal ha lik tilgang til offentligheten, og skjerper kravene til teksting av tv-sendinger. Foto. NTB

Kommersielle TV-kanaler må tekste mer

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil ha mer og bedre teksting i kommersielle TV-kanaler, som TV2. - Dette vil bety mye for svært mange, sier HLFs generalsekretær Inger Helene Venås. 

GRUNDIG UTREDNING. Pasienter som henvises til Tinnitusklinikken må gjennom en rekke tester og undersøkelser. En av de aller første testene Georg Træland og hans kolleger utfører er hørselstest med rentone-audiometri. Foto. Marianne Otterdahl-Jensen.

Slik foregår tinnitustesting

Det fins få objektive tester som kan påvise tinnitus. Derfor er gode verktøy for å fange opp pasientens plager ekstra viktig.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen