Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

SKJERPER KRAVENE. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal ha lik tilgang til offentligheten, og skjerper kravene til teksting av tv-sendinger. Foto. NTB

Kommersielle TV-kanaler må tekste mer

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil ha mer og bedre teksting i kommersielle TV-kanaler, som TV2. - Dette vil bety mye for svært mange, sier HLFs generalsekretær Inger Helene Venås. 

GRUNDIG UTREDNING. Pasienter som henvises til Tinnitusklinikken må gjennom en rekke tester og undersøkelser. En av de aller første testene Georg Træland og hans kolleger utfører er hørselstest med rentone-audiometri. Foto. Marianne Otterdahl-Jensen.

Slik foregår tinnitustesting

Det fins få objektive tester som kan påvise tinnitus. Derfor er gode verktøy for å fange opp pasientens plager ekstra viktig.

TEKST PÅ NETT. NRKs tilgjengelighetssjef Siri Antonsen regner med at statskanalen i løpet av høsten vil starte opp med å direktetekste sendinger de legger ut på nettet. Foto. Tor Slette Johansen

Nå skal NRK også tekste internett-sendinger

Innen utgangen av året regner NRK med å direktetekste sine sendinger også på internett. I tillegg etablerer statskanalen nå et eget team for å bedre tilgjengeligheten for mennesker som lett faller utenfor.

TALEFORSTÅELSE. Audiograf og rådgiver Rolf Mjønes (til venstre) har utviklet Eikholt-testen for bedre taleforståelse, som fagsjef Thomas Øverby håper mange vil ta i bruk fra neste år. Foto Tor Slette Johansen

Ny test gir bedre taleforståelse

Samspillet mellom hørsel og syn er avgjørende for å oppnå en så god taleforståelse som mulig, viser en ny hørselstest.

TALEOPPFATNINGSTEST. Ragnhild Stuler er med i kontrollgruppen og testes både med taleoppfatningstester og Rødviks nye nonsensordtest med 26 meningsløse ord.

Den viktige testen

Hva er egentlig den beste måten å teste hørselen på? Her er svaret: Det fins ikke én metode som er best. Det fins mange, og noen er så nye at de er under uttesting.

HASTER. HLFs generalsekretær Inger Helene Venås forteller stortingspolitiker Hans Inge Myrvold (Sp) hvorfor det haster med en nasjonal hørselsplan.

Klar melding fra HLF

Nå haster det med en nasjonal hørselsplan. Alle politikere HLF har snakket med under Arendalsuka har fått denne klare beskjeden.

 

ENGASJERT. Bjørg kan noen ganger bli så engasjert i de prosjektene og oppgavene hun driver med at det tar litt av. Derfor øver hun på å slå av engasjementet sitt. Å gå tur funker fint.

Bjørg leder HLF videre

Før hun var 16 år snakket hun aldri høyt om at hun hadde nedsatt hørsel. Bjørg Kampestuen-Berntzen vet derfor hva det koster å fortie og streve. 

På HLFs stand får publikum nyttige råd og hjelp under hele Arendalsuka. Fra venstre: Organisasjonsrådgiver Nina Unn Øieren, politisk rådgiver Øydis Lebiko og administrasjonsleder Inger Marie Tørnquist.

HLF på plass i Arendal

Med gratis hørselstest og gode hørselsråd setter Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) hørsel på dagsorden under Arendalsuka.

EVIG TAKKNEMLIG. Gunnar Søberg takker Ellen Sagen og Din Hørsel for at han klarte å navigere seg frem til riktig hjelp. Foto. Marianne Otterdahl-Jensen

Ellens historie reddet Gunnars hørsel

Et intervju med én person kan bli redningen for en annen. Dette er historien om hvordan en reportasje i Din Hørsel reddet hørselen til Gunnar Søberg (74).

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen