Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Erna på skolen_1100x733

Tettere på barn og elever

Regjeringen vil ha tidlig og tett oppfølging av barn og elever med behov for hjelp. HLF er fornøyd med at retten til spesialundervisning opprettholdes, men savner friske midler til styrking av hørselskompetansen i kommunene.

FRA TALE TIL TEKST. Mangel på skrivetolker gjør at hørselshemmede må klare seg uten disse  viktige støttespillerne, som oversetter tale og lyd til tekst. Illustrasjonsfoto Bjørg Engdahl

Én av tre får ikke skrivetolk

Knapt 62 prosent av de hørselshemmede som bestiller skrivetolk får som bestilt. Resten må klare seg uten tolk, eller avtaler flyttes eller avlyses.

FLERE I JOBB. Statssekretær Guro Angell Gimse (H) mener både statlige grep og endrede holdninger blant arbeidsgivere må til for sikre hørselshemmedes plass i arbeidslivet.

- Nav må tettere på arbeidslivet

Arbeidstakere med nedsatt hørsel må få bedre drahjelp av Nav. Dette var hovedbudskapet til statssekretær Guro Angell Gimse (H) i Arbeids- og sosialdepartementet på HLF Briskebykonferansen.

KRAV OM TEKSTING. Amanda Wentworth (15) deltok på høring i Stortinget for å få på plass teksting av dubbede barnefilmer. Her sammen med HLFs generalsekretær Henrik Peersen og interessepolitiske rådgiver Marte Oppedal Vale.

Amanda (15) skuffet over politikerne

I 2014 ba da ti år gamle Amanda Wentworth Stortingets kulturkomité om at dubbede barnefilmer måtte tekstes. Fem år senere har ingenting skjedd. Under en ny høring mandag ga hun stortingspolitikerne klar beskjed om at hun er skuffet over dem.

AVT-foreldre-Caspari (4)_1200x900

Talespråklig hjelp fra dag én

Lytting og talespråklig trening med Auditiv Verbal Terapi (AVT) har vært en ubetinget suksess for drøyt to år gamle Bjug Coates-Ålgård og hans foreldre i Sandvika.

Microsoft lanserer tale-til-tekst

Norge blir første land i Norden som får tale-til-tekst fra Microsoft på eget språk. Tjenesten rulles ut senere i oktober.

SKUFFET. HLFs forbundsleder Morten Buan (til venstre) og generalsekretær Henrik Peersen er skuffet over at statsbudsjettet for 2020 ikke inneholder midler eller planer for viktige områder for hørselshemmede.   Foto. Bo Mathisen

Pluss og minus for HLF

Viktige områder videreføres, men HLF er skuffet over at regjeringen skyver både ny handlingsplan og bevilgninger til universell utforming ut i tid.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen
,