Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

ENKLE TILTAK. Eget kontor, gode hodetelefoner og ekstra PC-skjerm har gitt hørselshemmede Lene Brenneng en bedre jobbhverdag.

Åpenhet er hjelp til selvhjelp

I mange år skjulte Lene Brenneng (32) høreapparatene under hårmanken på jobb. Nå er hun åpen om hørselstapet og tør be om hjelp.

STOR NYTTE. Tre av fire hørselshemmede trenger høreapparat for å fungere i jobben eller fullføre utdannelse. Ni av ti har nytte av dem, viser undersøkelsen EuroTrak Norge 2019. Foto. Colourbox

9 av 10 har nytte av høreapparat på jobb

Tre av fire hørselshemmede trenger høreapparat for å fungere i jobb eller for å fullføre studier. Ni av ti sier de har nytte av høreapparater i jobben sin. 

LANG REISE. To ganger i året får Grønland besøk av øre-, neste- og halslege og audiograf fra Danmark. Foto. Bam og Biofoto

3454 km til nærmeste audiograf

Hørselshemmede på Grønland får besøk av audiograf og øre-, nese- og halslege fra Høreklinikken i Odense på Fyn to ganger i året. Får de ikke nødvendig hjelp og utstyr på stedet, må oppfølgingen gjøres i Danmark - 3454 kilometere unna.

Oslo  20190328. Stortinget er Norges nasjonalforsamling. Løvebakken Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Skuffet over Stortinget

Hørselshemmede reagerer sterkt på at Stortinget ikke vil innlemme FNs konvensjon om funksjonshemmedes rettigheter (CRPD) i norsk lov. 

Hand holding TV remote with a television in the background

HLF får gehør i FN

Mer direkteteksting på TV. Bedre nødinformasjon og varslingstjeneste. Bedre tilgang til tolketjenester. Dette er noen av anbefalingene fra FN for å sikre hørselshemmede bedre rettigheter.

Jan Joakimsen

HLF vil ha rask avklaring om tolketjenesten

HLF vil nå ha avklaring på den fremtidige tolketjenesten her i landet.Tre store utredninger og klare anbefalinger sier klart fra at det er behov for flere skrivetolker og en bedre organisering av Navs tolketjeneste.

Clara Josephine Rønnevig Fjeldheim og Marcus Eisold  ved Bondi skole i Asker

Clara passer på at Marcus hører

Hvordan få alle elever til å bruke mikrofon, slik at Marcus hører? Clara har tatt grep for å hjelpe sin hørselshemmede klassekamerat.

Eldreminister Åse Michaelsen

Hørsel tatt på alvor

Hørsel er tatt på alvor i Folkehelsemeldinga som nå er lagt frem. Regjeringen fastslår at hørselstap er et folkehelseproblem, og at det må settes inn tiltak på flere områder. HLF lover å hjelpe til.

FOLKETS DOM. Restauranter og kafeer topper listen over steder hvor folk flest opplever mest støy, viser Kantars Helsepolitiske barometer for 2019. Foto Anja Hegg

Krever hørselstest og støyvett

*Hørselstest til alle over 60 år

*Tiltak mot støy i barnehage og skole

*Restauranter og kafeer er verst på støy

Dette er nordmenns klare beskjed om hørsel og støy til politikerne, viser Helsepolitisk barometer 2019.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen
,