Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

KRISETELEFON. En nasjonal krisetelefon for hørselshemmede er et av prosjektene HLF har søkt om midler til. Illustrasjonsfoto. Colourbox

HLF søker om straksmidler fra Dam

HLF har søkt stiftelsen Dam om midler til fem prosjekter som skal avhjelpe den akutt vanskelige situasjonen mange hørselshemmede er havnet i.

VIL JOBBE. Audiografforbundets leder Håvard Ottemo Paulsen mener audiografene kan gjøre en viktig jobb selv om de ikke kan møte brukerne ansikt til ansikt. Foto. Bjørg Engdahl

Audiografene vil delta i den nasjonale dugnaden

Audiografforbundet foreslår flere tiltak for å følge opp og hjelpe høreapparatbrukere, og samtidig unngå permitteringer. HLF er bekymret for manglende oppfølging, og er glad for initiativet. 

DIGITALHJELP. Solfrid Hauger Rudningen, skrivetolkkoordinator ved Tolketjenesten, har travle dager. Hørselshemmede må på grunn av smittefaren hjelpes via bildetolking. Foto. Tor Slette Johansen

Flere tolker via skjerm

På grunn av smittefare begrenses all tolking med personlig oppmøte. Nav har derfor styrket bildetolkingtjenesten for hørselshemmede. 

INFORMASJON. SVs stortingsrepresentant Lars Haltbrekken ber helseministeren sørge for at hørselshemmede får den samme informasjonen som alle andre. Foto. NTB Scanpix

Høie positiv til Haltbrekkens krav om bedre informasjon

Alle kritiske beskjeder fra myndighetene må direktetekstes og tegnspråktolkes. Dette er kravet fra SVs Lars Haltbrekken til helse- og omsorgsminister Bent Høie. Nå har Høie bedt Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet sørge for at alle får den informasjonen de har behov for.

BÅDE OG. Pressekonferansen for barn mandag 16. mars, der blant andre barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad svarte på spørsmål, ble tegnspråktolket og tekstet.

Tekst og tegn på NRK

Alle nyhetssendinger på NRK vil nå bli direktetekstet og tegnspråktolket på dagtid for å sikre at alle får lik tilgang til informasjon om koronakrisen.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen
,