Under sommer-OL i Tokyo i fjor opplevde Discovery en seerstorm da flere øvelser med norske deltakere, også med gullsjanser, ble lagt eksklusivt på betalingskanalen Discovery+, og ikke på den lineære kanalen TVNorge.

De mest populære 

Det samme kan skje også under vinter-OL i neste måned.

- TVNorge vil tekste alle direktesendte programmer under OL, også på natten. Det er imidlertid ikke mulig å sende alt på TVNorge, så det vil være øvelser som går parallelt og som ikke tekstes. Men vi legger opp sendingene våre utfra tanken om at de mest populære øvelsene, sett med norske øyne, vil gå på TVNorge, sier kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery Norge.

Kan endres fort

Ansvarlig redaktør Espen Skoland i Discovery Norge har tidligere uttalt til nettavisen kampanje.com at de kommer til å legge alt av øvelser ut gratis for nye kunder på Discovery+, som det ble gjort under sommer-OL.

- Noen ganger går det parallelle øvelser, der vi kanskje kan ta gull i tre forskjellige øvelser, da må noen øvelser ligge digitalt, mens andre sendes lineært. Men vi vil prøve å sende de aller fleste store øvelsene på TVNorge. Målet er å nå ut til så mange som mulig, uttalte Skoland til kampanje.com.

200 timer sport

Discovery vil sende rundt 200 timer fra vinter-OL i Beijing. Lekene starter offisielt fredag 4. februar (curling blandet lag tjuvstarter et par dager før) og avsluttes søndag 20. februar.

Det er syv timer tidsforskjell mellom Beijing og Norge. De fleste øvelsene starter derfor rundt klokka to om natten, og varer frem til klokka ett-to på formiddagen norsk tid. Fra klokken 16.00 til 19.00 blir det OL-studio med oppsummering av nattens øvelser, og fra klokken 21.00 til 23-00 mer OL-kveld i studio.

TV 3 tekster ikke

TV 3 har også fått kritikk for manglende teksting av håndball-VM for kvinner og det samme for langrenn.

-Etter planen skulle vi hatt dette på plass før vintersporten begynte, og vi skulle hatt det på plass under håndballen, sier Thomas Horni, PR-sjef sport, Norge i Nordic Entertainment Group, som har rettighetene til blant annet håndball og langrenn.
-Før vintersporten landet hos oss, inngikk vi en avtale med et selskap som skal levere disse tjenestene. Men det har det har de så langt ikke gjort. Tilbakemeldingene vi har fått er at selskapet har vært rammet av mye sykdom, og ikke klart å levere på langt nær så mye teksting som det skulle.

-Det er litt vanskelig å si hva som vil skje videre. Vi håper jo på at vi får dette på plass, men om det fortsetter i samme spor må vi se på andre løsninger, sier Horni.