Det er Google som denne uka kommer med teknologihjelp til den økende andelen med nedsatt hørsel. I 2020 vil én million nordmenn være hørselshemmet. Verdens helseorganisasjon anslår at seks prosent av verdens befolkning nå lever med hørselstap. 

Foreløpig versjon

De får nå god hørselshjelp fra apputviklere og nye mobilapper som fortløpende "oversetter" tale til tekst på skjerm. Det er denne jobben den nye Android-appen Live Transcribe gjør. Den er ikke offisielt lansert, men en foreløpig versjon fins gratis nedlastbar på Google Play. 

Skjønner norsk

Norsk (bokmål) er blant de 77 språkene som så langt er inkludert. Det er også mulig å legge inn et tilleggsspråk i innstillingene, slik at appen kan fange opp og skille mellom to språk, skriver dinside.no 

Din Hørsel har gjort en mini-test av appen Live Transcribe. Se her hvordan det gikk da HLFs kommunikasjonsjef Anja Hegg snakket til mobilen:

Apper forsterker tale  

Google har også utviklet en annen hørselsapp under navnet Lydforsterker. Den fungerer som et lydforsterkende høreapparat og er i likhet med Live Transcribe forbeholdt Android-brukere. En trøst for iPhone-eiere er at det fins en lignende gratis lydforsterker-app som kan lastes ned fra App Store under navnet Mobile Ears

Les mer om de nye hørselsappene fra Google i artikkel til dinside.no her