STAND NR 82. Hver dag under Arendalsuka er HLF på plass, blant dem organisasjonsrådgiver Nina Unn Øieren, leder Wivi Garthe i HLF Arendal og interessepolitisk rådgiver Hildegunn Falnnag i HLF.
STAND NR 82. Hver dag under Arendalsuka er HLF på plass. Fra venstre organisasjonsrådgiver Nina Unn Øieren, leder Wivi Garthe i HLF Arendal og interessepolitisk rådgiver Hildegunn Fallang i HLF. Bak: Asbjørn Halvorsen HLF Kristiansand.

Det er femte gangen at HLF deltar på den norske politiske festivalen Arendalsuka, der politikere mingler med organisasjoner, næringsliv og institusjoner. Og hørselssaken fenger, merker HLFs mannskap på Sam Eydes plass.

Ventelister på stand

Interessen for å få testet hørselen er så stor at folk settes på ventelister og varsles via sms for å unngå køkaos, ifølge standansvarlig HLFs Nina Unn Øieren.

Audiografer fra Sørlandet sykehus rekker å teste rundt 40 personer hver dag med bistand fra lokale tillitsvalgte og ansatte i HLF. Rundt halvparten av testpersonene som kommer ut av hørselsboksen blir rådet til å kontakte fastlegen sin for videre sjekk av hørselen. 

Sjekker opp politikere

HLFs generalsekretær Anders Hegre omtaler Arendalsuka som en svært viktig "sjekkearena" for organisasjonen. 

- Her har vi mulighet til å treffe og speeddate politikere som vanligvis ikke er så lett å få besøk av. Denne uka kommer de nærmest på løpende bånd til standen vår, og det er vi veldig glade for. Selv om vi ikke får gjennomslag for sakene våre der og da, får politikerne bedre kjennskap til det vi står for og jobber med. Hørselstestingen bidrar til at det skapes tillit, og de får et litt personlig forhold til HLF som gjør at de husker oss etterpå, mener Hegre.

Opp gjennom årene har både statsministeren, en rekke statsråder og samfunnstopper stoppet opp ved HLFs stand for å la seg hørselsteste.

PÅ PLASS. Forbundsleder Morten Buan i samtale med Kirsten Haugland i Kreftforeningen.
MANGE ORGANISASJONER PÅ PLASS. HLFs forbundsleder Morten Buan i samtale med Kirsten Haugland i Kreftforeningen.

Viktig skoledebatt

Han ser særlig frem til torsdagens debatt om hørselshemmede i skolen, der fagfolk, politikere og hovedpersonene selv, elever fra HLF Briskeby videregående skole, skal debattere spørsmålet "Hvordan inkludere hørselshemmede i skolen?".

- HLF har hatt sterkt fokus på barn og unges opplæringsvilkår både i fjor og ikke minst i år. Gjennom dokumentasjonsarbeidet i barnehage og skole HLF har gjort i samarbeid med NTNU-forsker Patrick Kermit har vi vært med å sette dagsorden. Jeg gleder meg til å delta i denne viktige debatten om hvordan vi sammen kan være med å finne gode løsninger, sier Hegre.

Debatten foregår hos Baker Jørgensen torsdag morgen mellom kl. 09.00 og 10.00.

Komplett program under Arendalsuka finner du her.