Mandag 14. august braker det løs i sentrum av sørlandsbyen. Til sammen 1681 aktører fra organisasjon- og næringsliv, politiske partier, mediehus, offentlig forvaltning og forskning vil være til sted på ulike arrangementer og stands frem til fredag 18. august.

Tradisjonen tro skal HLF ha egen stand i Arendal sentrum. Nærmere 20 tillitsvalgte, innleide audiografer og ansatte skal i løpet av uka sørge for at publikum får tilbud om hørselstest, gode råd og informasjon. På HLFs stand blir det også mulig å høre lydklipp av tinnituslyder. Nettopp tinninitus er tema for HLFs årlige Hvert Øre Teller-kampanje.

Viktig budskap

En rekke samfunnsaktører og politikere fra Storting og regjering er spesialinvitert til å besøke HLFs stand nummer 3 i Pollen.  

HLFs generalsekretær Inger Helene Venås har tre viktige budskap hun ønsker å formidle til landets beslutningstakere:

  • Det må snarest utarbeides en nasjonal hørselsplan for landets én million mennesker med hørselsutfordringer.
  • Tinnitusrammede må få raskere og bedre hjelp.
  • Diskrimineringen av hørselshemmede må stoppes.

Unik mulighet

- Hvilke forventninger har HLF til årets arrangement?
- Det er alltid både hyggelig, interessant og lærerikt å være på Arendalsuka. Dette er en sentral politisk arena og møteplass for alle som ønsker å ha en stemme i samfunnsdebatten. For HLF er dette en unik mulighet både til å pleie nettverk, synliggjøre hørselsutfordringer og snakke med politikere og beslutningstakere som er viktige for oss. Her får vi vist frem og synliggjort noen av de viktigste sakene forbundet jobber med. I tillegg tilbyr vi gratis hørselstesting og en prat til alle som mistenker hørselstap eller har andre utfordringer med hørselen, sier Venås.

Test og tinnituslyder

HLF stiller med alt materiale som er laget i forbindelse med årets Hvert Øre Teller-kampanje.

- Vi har øreklokker på standen og skal gi politikere og andre en opplevelse av hvordan det kan være å leve med tinnitus. Lyden du aldri kan skru av, og som angår én av fem nordmenn. Vi har også en del andre temaer vi ønsker å ta opp, særlig innen utdanning og arbeidsliv, opplyser generalsekretær Venås.

Debatt om åpne kontorlandskap

Blant arrangementene som er spesielt viktige for HLF er debatten om åpne kontorlandskap i regi av Norsk Tjenestemannslag tirsdag 15. august. Her skal blant andre HLFs politiske sjef Merete J. Orholm delta i panelet. Debatten «Vegg, vindu, dør! Hva skjedde med kontoret?»  skal belyse hva åpne kontorlandskap gjør med arbeidsmiljø, produktivitet og trivsel.

Blant spørsmålene som særlig angår hørselshemmede er følgende: Bidrar åpne kontorlandskap til et mindre inkluderende arbeidsliv? 

Les også: Får lite hjelp hos fastlegen

Tinnituspasienter mister viktig tilbud