Ozzy Osbourne var vokalist i rockebandet Black Sabbath, som var kjent sine øredøvende konserter. I en artikkel på nettstedet minuendo.com, et amerikansk selskap som produserer hørselsvern for ulike bransjer, fortelles det at bandets konserter gjerne oversteg en lydstyrke på 120 decibel - tilsvarende å stå tett ved et Boeing 747-fly som letter.

Turbulent liv

Osbourne har levd et mildt sagt turbulent liv, og noen av de negative helsefølgene er konstant tinnitus og delvis døvhet. I dag fokuserer Osbourne på familien og en sunnere livsstil, og bruker sin egen bakgrunn til å oppfordre til en ansvarlig omgang med musikk. Han har også gitt én million dollar til The Starkey Hearing Foundation til gratis hørselstesting under den amerikanske fotballorganisasjonen NFLs veldedighetsarrangementer, skriver minuendo.com

Hvert Øre Teller

HLFs Hvert Øre Teller-kampanje fokuserer i år på forebygging av hørselsskader for barn og unge. Prekampanjen #HeadsetChallenge, hvor verdenskjente norske gamere utfordret andre gamere til å spille Fortnite uten høretelefoner, ble en stor suksess og nådde over 3,2 millioner gamere verden over. Også norske artister og skuespillere deltar i kampanjen med sine historier om tinnitus og nedsatt hørsel som en konsekvens av for mye høy musikik over lang tid.