Årets hørselskonferanse er den tredje i rekken i regi av Hørselshemmedes Landsforbund (HLF). Det spesielle i år er at konferansen er heldigital og at HLF har hatt ansvar for både faglig innhold og den tekniske avviklingen.

Det var en spent forbundsleder Bjørg Kampestuen-Berntzen som ett minutt over kl. 10 ønsket velkommen til Hørselskonferansen 2024 fra studio i HLFs lokaler på Bryn i Oslo.

Ny teknologi

Ny teknologi og trender var årets tema, og mer enn 450 deltakere fikk i løpet av dagen høre om alt fra nytteverdien av kunstig intelligens og talegjenkjenning til praktisk bruk av ny hørselsteknologi og digitale verktøy i hørselsomsorgen.

I alt åtte fagpersoner med bred kompetanse innen hørselsfeltet holdt sine presentasjoner fra ulike steder i Norge, samt fra Sverige og Sør-Afrika. Alle innleggene ble tekstet og skrivetolket.

FORVENTNINGER. Foredragsholder og audiograf Steinar Seltveit ved Sørlandet sykehus HF snakket om hvordan forventinger og motivasjon påvirker høreapparatbruken.
FORVENTNINGER. Foredragsholder og audiograf Steinar Seltveit ved Sørlandet sykehus HF snakket om hvordan forventinger og motivasjon påvirker høreapparatbruken.

Imponert

HLFs fagsjef Steinar Birkeland har ledet årets programkomite og er imponert over hvordan det hørselsfaglige miljøet har stilt opp rundt arrangementet.

- Det er gledelig å se at mange klinikere som til daglig jobber under stramme tidsrammer omfavner ny teknologi som kan være til hjelp for brukerne. Vi har mange spennende nyskapninger innen digital oppfølging i vente, sier Birkeland.

Han forteller at arrangementskomiteen har forberedt dagens digitalkonferanse i ett år. Det var knyttet stor spenning til hvorvidt det nye utstyret, både lyd og bilder, klarte å kommunisere problemfritt med omverdenen.

- Noen barnesykdommer med bortfall av bilder og tekst hadde vi, men dette var vi forberedt på, sier Birkeland.

Rekordoppslutning

HLFs generalsekretær Inger Helene Venås er svært fornøyd med årets arrangement og har stor tro på digitale konferanser også fremover.

-Lyd, lys og bilde må være proft for at vi skal lykkes i digitale flater, og nå er vi proffere enn noensinne. Det er ekstra gøy når vi har kompetansen hos oss selv og ikke trenger å leie inn ekstern hjelp i tilretteleggingen.

Hun gleder seg også over at Hørselskonferansen 2024 har hatt deltakerrekord og forteller at flere av HLFs lokallag har sittet samlet og fulgt konferansen.