Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

VIRUS. Mange hørselshemmede kommer ikke i kontakt med helsemyndighetene når de har spørsmål om koronaviruset. Foto. Colourbox

Chatterobot hjelper ikke hørselshemmede

Helsedirektoratet har nå lansert en chattetjeneste, men den eneste du kommer i kontakt med er en robot. Det er til lite hjelp for hørselshemmede, døve og andre som ikke kan kommunisere på telefon. 

 

Dating concept

Mindre "kjangs"med nedsatt hørsel?

Hørselstap øker risikoen for singelliv, viser ny norsk studie. Hørselshemmede har dårligere odds enn andre for å bli gift eller samboer.

 

EN SKOLE FOR ALLE. Opposisjonspartiene på Stortinget stiller seg bak kravet om at grunnskolen skal være universelt utformet innen 2030. På en nylig avholdt konferanse stilte de opp til debatt, men regjeringspartiene holdt seg unna.

HLF: Penger på bordet til Veikart for skole!

HLF krever at regjeringen henter «Veikart for universell utforming av nærskoler innen 2020-2030» opp fra skuffen, og bevilger 200 millioner kroner årlig i øremerkede midler. Opposisjonen på Stortinget stiller seg bak kravet.

STATLIG ANSVAR. HLFs generalsekretær Henrik Peersen er glad for at det nok en gang slås fast at finansieringen av hjelpemidler er et statlig ansvar. Foto Marianne Otterdahl-Jensen

Høreapparater skal fortsatt være gratis

Dagens modell med gratis høreapparat må bestå. Dette er hovedbudskapet i en ny rapport fra Sintef. HLFs generalsekretær Henrik Peersen kaller rapporten en viktig seier.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen
,