Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

MINDRE STØY OG SMITTE. Serveringsstedene i Bergen og nabokommunene må dempe musikken så mye at folk kan høre hverandre på minst én meters avstand. Illustrasjonsfoto NTB

Lavere musikk mot korona

Bergen og nabokommunene viderefører sitt hørselsvennlige koronatiltak. Alle serveringsteder må dempe musikken frem til jul.

ANSVAR. I dag overlates mye av ansvaret for tilrettelegging i skolen til foreldrene, som sterkt ønsker at koordinatorer med hørselsfaglig kompetanse skal ha ansvaret for barna deres. Illustrasjonsfoto. Colourbox

Foreldre vil ha koordinatorer nær skolebarna

Foreldre til hørselshemmede elever er i dag overlatt et altfor stort ansvar i å ivareta sine barns rettigheter under utdanningen. Nå krever foreldrene en egen koordinator geografisk nær barna.

VIKTIG ÅRSAK. Ubehandlet hørselstap er en av de viktigste årsakene til utvikling av demens. Illustrasjonsfoto. Colourbox

Mer hørselstesting mot demens

Eldre med hørselstap har større risiko for å utvikle demens. Det skjer også at hørselstap ikke oppdages, men at eldre i stedet feilaktig diagnostiseres med demens. Nå vil regjeringen prioritere hørselstesting.

FRATAS TIMER. Elever med krav på og behov for spesialundervisning blir fratatt timer blant annet fordi spesialpedagoger blir omplassert til vanlig undervisning.

14.000 elever fratatt spesialundervisning

14.026 elever har mistet deler av spesialundervisningen de har krav på etter at skolene åpnet igjen etter koronanedstengingen i vår. HLF reagerer sterkt.

ØNSKER BIDRAG. Førsteamanuensis Odd Morten Mjøen ved NTNU ønsker flere deltakere til en undersøkelse om elevers opplevelse av skolehverdagen generelt, og nå også i en delundersøkelse som gjelder koronapandemien. Illustrasjonsfoto. Colourbox

NTNU og HLF vil kartlegge skolehverdagen

NTNU Samfunnsforskning og HLF undersøker nå hvordan elever i ungdomsskole og videregående skole opplever skolehverdagen. Flere deltakere ønskes velkommen.

Relixenigjen[1]

Styr unna svindelannonse!

På sosiale medier kan du igjen oppleve å bli lovet "100 prosent velfungerende hørsel" på 28 dager. Dette er ren svindel.

TIDLIG UTE.  Georg Træland ved hørselssentralen ved Sørlandet sykehus har lang og gode erfaring med ambulerende audiograftjeneste.

Hørselshemmede må få hjelp der de bor

Sørlandet sykehus har i mange år tilbudt det myndighetene nå anbefaler: Hørselshemmede får hjelp av ambulerende audiografer og slipper kø på hørselssentralen.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen
,