Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

FLERE I JOBB. Statssekretær Guro Angell Gimse (H) mener både statlige grep og endrede holdninger blant arbeidsgivere må til for sikre hørselshemmedes plass i arbeidslivet.

- Nav må tettere på arbeidslivet

Arbeidstakere med nedsatt hørsel må få bedre drahjelp av Nav. Dette var hovedbudskapet til statssekretær Guro Angell Gimse (H) i Arbeids- og sosialdepartementet på HLF Briskebykonferansen.

KRAV OM TEKSTING. Amanda Wentworth (15) deltok på høring i Stortinget for å få på plass teksting av dubbede barnefilmer. Her sammen med HLFs generalsekretær Henrik Peersen og interessepolitiske rådgiver Marte Oppedal Vale.

Amanda (15) skuffet over politikerne

I 2014 ba da ti år gamle Amanda Wentworth Stortingets kulturkomité om at dubbede barnefilmer måtte tekstes. Fem år senere har ingenting skjedd. Under en ny høring mandag ga hun stortingspolitikerne klar beskjed om at hun er skuffet over dem.

AVT-foreldre-Caspari (4)_1200x900

Talespråklig hjelp fra dag én

Lytting og talespråklig trening med Auditiv Verbal Terapi (AVT) har vært en ubetinget suksess for drøyt to år gamle Bjug Coates-Ålgård og hans foreldre i Sandvika.

Microsoft lanserer tale-til-tekst

Norge blir første land i Norden som får tale-til-tekst fra Microsoft på eget språk. Tjenesten rulles ut senere i oktober.

SKUFFET. HLFs forbundsleder Morten Buan (til venstre) og generalsekretær Henrik Peersen er skuffet over at statsbudsjettet for 2020 ikke inneholder midler eller planer for viktige områder for hørselshemmede.   Foto. Bo Mathisen

Pluss og minus for HLF

Viktige områder videreføres, men HLF er skuffet over at regjeringen skyver både ny handlingsplan og bevilgninger til universell utforming ut i tid.

SJEKKER NORGE. FNs spesialrapportør for funksjonshemmede Catalina Devandas Aguilar (Foto. FN)

Tolketrøbbel under FN-visitt

Da FNs spesialrapportør for funksjonshemmede besøkte Karasjok mandag 7. oktober ble hun vitne til brudd på menneskerettighetene. Nav klarte ikke å skaffe tolkehjelp til hørselshemmede. Direkte pinlig, mener HLF.

 

TINNITUS-VETERAN. Etter 30 år har Rune Otto Nielsen slått seg til ro med at han ikke blir kvitt tinnitusen. Hans beste medisin er å engasjere hodet og hjerte i hyggelige aktiviteter, og da kommer musikken høyt oppe på listen.

Musikk er Runes beste medisin

Når han skriver, synger eller spiller merker han ikke Rune Otto Nielsen den konstante lyden som bor i hodet hans. Musikk er hans beste tinnitusmedisin.

FRA SORG TIL AKSEPT. Det har tatt Grete Duna lang tid å akseptere at lyden av stillhet er borte for alltid. – Jeg forsøker å ikke gi lyden oppmerksomhet og later litt som den ikke fins.

Tinnitusen må temmes hver dag

Grete Duna må hver dag jobbe hardt for å temme tinnitusen sin. Mestringskurs, tekniske hjelpemidler og strikking er det som har hjulpet henne mest.

 

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen
,