Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

EKSKLUDERT. Eli Erlandsen Øvrelid er svært kritisk til og skuffet over at informasjonssendingen fra Steinkjer kommune hverken ble tekstet eller tegnspråktolket. Foto. Privat

Steinkjer tekstet ikke informasjon om koronautbrudd

Mens innbyggerne i Steinkjer fikk med seg de strenge restriksjonene under pressekonferanse om smitteutbrudd og kraftig innstramming i forrige uke, satt kommunens hørselshemmede og døve igjen uten helt i vite hva som skjedde.

POSITIVE. Åtte av ti sier de vil ta i bruk høreapparat når hørselen blir dårlig. Illustrasjonsfoto. Colourbox

8 av 10 vil ta i bruk høreapparat

83 prosent av landets befolkning vil ta i bruk høreapparat dersom de får nedsatt hørsel, viser årets Helsepolitiske barometer. 

DIGITALISERING: To nye prosjekter skal undersøke hvilke problemer og utfordringer hørselshemmede møter i den nye digitale verdenen. Mangel på teksting er en av mange barrierer. Illustrasjonsfoto. Colourbox

Digitale barrierer under lupen

To nye prosjekter skal nå kartlegge hvilke opplevelser, erfaringer og barrier hørselshemmede møter i den nye digitale verdenen. Kunnskap er viktig for å fjerne barrierer, mener HLF.

UNNTAK. Påbud om munnbind gjelder ikke personer som skal snakke med hørselshemmede, hvis munnbindet gjør det vanskelig å kommunisere. Illustrasjonsfoto. Colourbox

Ja, du kan be henne ta av munnbindet

Er det umulig å forstå hva andre sier bak munnbindet? Som hørselshemmet kan du be om at det fjernes, fordi du står på helsemyndighetenes unntaksliste.

FØRSTE I EUROPA. Hjelmen med Daals system i har vært teknisk sjef Sigmund Birkelands daglige hjelm siden han tok MC-førerkortet i sommer. Han synes det er kult at han er den eneste i Europa som kjører med aktiv støydemping i motorsykkelhjelmen.

MC-hjelm demper farlig vindstøy

Gode nyheter nå som MC-sesongen er i gang: Den nye generasjonen motorsykkelhjelmer med aktiv støydemping utvikles i Trondheim.

Din Hørsel
Besøksadresse:
Brynsveien 13
0667 Oslo
Tlf: 22 63 99 00
Org.nr.: 970205195
Pressens faglige utvalg Fagpressen
,