Senterpartiets Hans Inge Myrvold er blant de mange politikerne som har fått "melding med seg hjem" fra HLF. Med fast plass i Stortingets helse- og omsorgskomite har han ekstra god grunn til å lytte til generalsekretær Inger Helene Venås sitt budskap:

- Én million nordmenn har utfordringer med hørselen. Det koster samfunnet milliarder av kroner, og de menneskelige kostnadene er store. Den gode nyheten er at vi kan få til mye for at den enkelte kan få rett hjelp til rett tid. Stikkord er blant annet mestrings- og rehabiliteringstilbud, tydligere ansvarsavklaringer og flere stillinger. Men dette må sees i en helthet i form av en strømlinjeformet, nasjonal hørselsplan som Stortinget må vedta, understreker Venås.

SPENT. Stortingsrepresentant Lubna Jaffery (Ap), første nestleder i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, blir testet av audiograf Kristina Daland.
SPENT. Stortingsrepresentant Lubna Jaffery (Ap), første nestleder i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, blir testet av audiograf Kristina Daland.

200 hørselstester

Bortsett fra pandemiåret 2020, har HLF deltatt på Arendalsuka hvert år siden 2013. Den hvite hørselstestboksen har i år som tidligere vært det store trekkplasteret på HLFs stand. Nærmere 200 personer har benyttet seg av tilbudet om en gratis hørselstest i løpet av uka. Flere av dem har blitt rådet til å ta kontakt med fastlege for videre utredning.

Ifølge Venås virker det som om mange har tenkt litt over saken før de kommer og ber om å bli testet.

Fullt trøkk

- Det er tydelig at folk har sett at HLF er her, og at de har kommet frem til at de ønsker å sjekke hørselen. Vi har også hatt en del ektepar  innom, som spøker litt med hverandre og prøver å overbevise hverandre om at de trenger en test. Vi er glade for alle som tester seg enten de er politikere, unge eller eldre og har hatt fullt trøkk på vår stand hele uka. Vi har delt ut masse informasjonsmateriale og hatt mange gode hørselssamtaler, oppsummerer en fornøyd Venås.

Sammen med den politiske ledelsen i HLF har hun også deltatt på en rekke minglearrangementer for å snakke med sentrale personer, deriblant politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet, om HLFs politiske saker.

Se og hør HLFs generalsekretær Inger Helene Venås budskap i denne videoen fra Arendal:

 

Les også:  Opposisjonen krever nasjonal hørselsplan og Krever konkret handling