Det har den siste tiden skapt stor offentlig debatt rundt prinsessens beskytterskap, på grunn av hennes forlovede Durek Verrets mange kontroversielle holdninger og påstander.

Epilepsiforbundet avsluttet allerede i 2020 beskytterskapet, og i forrige uke gjorde Foreningen for muskelsyke det samme.

Inger Helene Venås, Märta Louise, beskytterskap
ENGASJEMENT. HLFs generalsekretær Inger Helene Venås sier HLF er glad for kongehusets engasjement for hørselshemmede. Foto. Svein Brimi

Glad for engasjement

-Prinsesse Märtha Louise har vært HLFs beskytter siden 2017, og vi er glade for kongehusets engasjement for hørselshemmede. Prinsessen har vist et stort hjerte for mennesker med hørselsutfordringer, spesielt barn og unge, sier HLFs generalsekretær Inger Helene Venås.

Kontroversiell

-Durek Verret er en kontroversiell person. Vi reagerer som mange andre på hans påstander og holdninger, men har tiltro til at kongehuset håndterer den aktuelle situasjonen. 

Bør drøftes

HLFs sentralstyre har i helgen drøftet situasjonen som er oppstått, men har ikke fattet noe vedtak om endringer.

Et kongelig beskytterskap har vanligvis en syklus på fem år. Prinsessens beskytterskap ble fornyet i 2021. 

-Imidlertid er kongelig beskytterskap et spørsmål som i prinsippet bør drøftes med jevne mellomrom, uavhengig av hvem som innehar beskytterskapet, sier Inger Helene Venås.